Saturday, April 3, 2010

Folder Option Hilang


Aritu member ak d tanye camner nak wat kalau "folder option" tetibe hilang coz die tak bleh nak buka file yang die dh hiddenkan.Kat sini aku nak kongsi ngan korang camne nak wat kalau tetibe korangnye "folder option" hilang.Maybe mende ni kadang2 disebabkan virus or somethg wrong ngan pc korang.

1)First skali korang pegi kat {'start' menu,pegi kat 'run',taip 'gpedit.msc'}
2)Pastu die akan kluar 'Group Policy' cam yang kat dalam gambar ni.



3)Korang pegi kat {User configuration>Windows Setting>Administrative Templates>Windows Explorer>Removes the Folder Options menu item from the Tools menu} seperti yang terdapat pada contoh gambar di bawah.Klik pada gambar untuk zoom dgn lbh dekat.



4)Korang double klik pada "Removes the Folder Options menu item from the Tools menu" dan pilih "Enabled" dan kemudian apply.Korang restart balik pc korang dan korang akan lihat "Folder Option" korang akan ada balik =)


No comments:

Post a Comment